Autorijles

 

Rijschool in Purmerend en omgeving? Bij Rijschool Mirrer ben je aan het juiste adres!

De autorijlessen bij Rijschool Mirrer kenmerken zich door een vaste opbouw, waarin alle aspecten van het autorijden de revue passeren, tegen een goede prijs per les. Wij leren jou autorijden in de regio Purmerend, de Zaanstreek en Amsterdam.

Opbouw van de autorijlessen
Tijdens de eerste les ligt de nadruk op het nader met elkaar kennismaken. Vertrouwen in de persoon op de andere stoel is van groot belang. Direct daarna gaan we al rijden, waarbij we zowel het rijden op rechte stukken als het nemen van bochten behandelen. Op deze manier kan je rij-instructeur al de eerste les een inschatting maken van het niveau van je ´rijkunsten´.

In het begin van de rijopleiding zal het soms een beetje stroef gaan. Laat je hier niet door afschrikken. Niemand kan het autorijden in één les leren. Vooral het bedienen van de auto zijn handelingen die een automatisme moeten worden. Als eerst leren we je het voertuig beheersen, voordat we overgaan tot overige zaken zoals kijkgedrag. Hierdoor pak je het autorijden sneller op en is je slagingskans ook een stuk groter!

Tijdens je rijopleiding zal je instructeur je verkeersinzicht proberen te ontwikkelen en uit te bouwen. Dit betekend veel praten over verkeerssituatie over gedrag en houding ten opzichte van de andere weggebruikers. Door te leren anticiperen op het overig verkeer zul je een vaardige bestuurder worden en in jezelf geloven.

Instructeur Jan Kok over kijkgedrag en stuurhouding

Wij maken gebruik van de zogenaamde instructie-vorderingskaart. Op deze kaart worden je vorderingen precies bijgehouden, zodat jij en je instructeur kunnen zien hoe je er voorstaat en waar er nog aan gewerkt moet worden om het examen niveau te halen.

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat je goed voorbereid start aan het theorie examen van het CBR. Hiervoor bieden wij eens in de maand een uitgebreide theoriecursus.